156447
No cover
Book
In basket
Publikacja autorstwa specjalistów odżywiania przedstawiająca w bardzo przystępny sposób wnioski z wieloletnich badań nad wpływem diety na choroby cywilizacyjne. W głównej mierze oparta jest na równoczesnych badaniach porównawczych populacji Chin i USA. Autorzy definiują wzorce odżywiania obu nacji i współzależności występowania takich chorób jak rak, cukrzyca, stwardnienie rozsiane i in. Nie jest to publikacja podająca gotowe zestawy zdrowego jadłospisu, ale opracowanie najnowszych wyników badań porównawczych na szeroką skalę, napisane obrazowym i obfitującym w proste przykłady językiem. Zawiera między innymi krytykę diety niskowęglowodanowej czy mylącej kampanii produktów niskotłuszczowych. W zestawieniach statystycznych uwzględniono także Polskę. Pyublikacja popularnonaukowa, dla każdego odbiorcy.
Notes:
Tyt. oryg.: China study
General note
Tyt. oryg.: The China study.
Bibliography, etc. note
Indeks.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again