156428
No cover
Book
In basket
Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia.
Włoska biblia kulinarna. Od pierwszego wydania w XIX wieku cieszy się niesłabnącą popularnością, zarówno wśród szefów kuchni, jak i zwykłych gospodyń domowych - tak we Włoszech, jak i na świecie. To nie jest zwyczajna książka kucharska.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Scienza in cucina : e l'arte di mangiar bene
General note
Tytuł oryginału i równoległy: La scienza in cucina : e l'arte di mangiar bene.
Na okładce: Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Funding information note
Staraniem fundacji Casa Artusi, Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie i Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again