156465
Book
In basket
Słodkości w insulinooporności / Magdalena Makaronowska, Dominika Musiałowska. - Wydanie 2. - Łódź : JK Wydawnictwo, 2025. - 276, [4] strony : fotografie, ilustracje ; 21 cm.
Słodko i zdrowo czy to możliwe? Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek? Na szczęście nie musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności, podkreślając, że to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej diety. Żeby jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić. Autorki podpowiadają: co robić, żeby móc korzystać ze słodkich przyjemności, jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich ilościach, jak odzwyczaić się od cukru dodanego, czego używać zamiast cukru.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: 100 przepisów bez dodatku cukru!
Bibliografia, netografia na stronach 271-273. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again